Warning: file_get_contents(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:1416F086:SSL routines:tls_process_server_certificate:certificate verify failed in /var/www/vhosts/lajme.gen.al/httpdocs/v2/site/controllers/genel.php on line 1153

Warning: file_get_contents(): Failed to enable crypto in /var/www/vhosts/lajme.gen.al/httpdocs/v2/site/controllers/genel.php on line 1153

Warning: file_get_contents(https://www.njoftime.net/service/xml-last-ads/): failed to open stream: operation failed in /var/www/vhosts/lajme.gen.al/httpdocs/v2/site/controllers/genel.php on line 1153
Hudhrat e mbira përmbajnë akoma më shumë antioksidantë. Mos i hidhni
English

Hudhrat e mbira përmbajnë akoma më shumë antioksidantë. Mos i hidhni

Nëse hudhrat tuaja në shtëpi kanë filluar (të mbijnë siç i themi ne)shumë njerëz i hedhin duke i quajtur të mos përdorshme.

Që këtej e tutja pasi të lexoni studimin e ri nga shkencëtarët do të ndryshoni mendim.

Sipas studimit më të fundit të publikuar në Gazetën e Bujqësisë dhe Ushqimit, hudhra në këtë stad përmban pesë herë më shumë antioksidantë se sa hudhrat e freskëta.


"Kur bimët (qepa, hudhra,) lëshojnë lastarë janë të ndjeshme ndaj bakteret, viruset dhe insekteve," thotë Dr Jong-Sand Kim, autor i studimit. "Ajo i bën ata të prodhojnë phytoalexins, kimike me efekt të fortë mbrojtëse. Shumica e tyre janë toksike për mikroorganizmat dhe insektet, por mjaft të dobishme për shëndetin e njeriut. "

Por gjithsesi hudhra është gjithmonë një zgjedhje e mirë. Të dy variacionet përmbajnë komponimet e squfurit, të shëndetshme, si allicin, dhe shumë studime kanë treguar se këto komponime mund të ngadalësojë arterisklerozën dhe ulin presionin e gjakut dhe rrezikun e disa lloje kanceresh.

KOMENTE