English


Miss Bota 2012 zgjidhet kinezja Yu Wenxia

Yu Wenxia është zgjedhur Miss Bota 2012.

Kjo është hera e dytë që një vajzë nga Kina fiton spektaklin e bukurisë Miss Kina. Herën e fundit ishte në vitin 2007, kur fitoi Zhang Zilin.

Shoqëruesja e par ë e Miss u zgjodh Sophie Elizabeth Moulds e Uellsit dhe e dyta Jessica Michelle Kahawaty e Australisë.

23-vjeçarja Yu është një studente muzike që thotë se dëshiron të bëhet një mësuese e muzikës.
Kjo është hera e parë për qytetin Inner Mongolian të Ordos të presë konkursin ndërkombëtar të bukurisë.
Qyteti është një nga rajonet më të pasura në Kinë për burime të bollshme natyrore. Ai shpreson se ngjarja do të ngrejë profilin e qytetit në botë për zhvillimin ekonomik dhe turizmin.

KOMENTE