English

Pashkët ortodokse, në pikat kufitare hynë 109 mijë emigrantë me 29 mijë makina

Gjirokastër, 21 prill, NOA - Rreth 109 mijë emigrantë shqiptarë, me 29 mijë makina kanë hyrë në pikat kufitare të jugut gjatë këtyre ditëve me rastin e Pashkëve Ortodokse.

Këto janë shifrat që japin burimet policore të Gjirokastrës, sipas të cilave në një fluks kaq të madh të hyrje-daljeve të emigrantëve, ka ndikuar edhe nxjerrja e qarkores së posaçme të ministrisë së Brendshme Greke, e cila lejonte me rastin e Pashkëve edhe lëvizjen e emigrantëve, të cilët nuk kishin leje të rregullt qëndrimi për në shtetin fqinj, por që kanë aplikuar për ta marrrë atë.

Sipas të dhënave për agjencinë e Lajmeve NOA, të dhënat e hyrjes së emigrantëve në territorin shqiptar, janë më të larta krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Kështu, nëse në vitin 2008 për Pashkët hynë 107 emigrantë, këtë vit rezultuan edhe 2 mijë më tepër, ndërsa për makinat rritja është shënuar me 1 mijë të tilla.

Aktualisht, fluksi në Kakavije është normal, ndërsa bëhet e ditur se vetëm gjatë ditës së sotme kanë dalë 4820 shtetas dhe 1450 automjete.

 n.e/NOA

Grafiku i të dhënave

Â

Hyrje me rastin e festës së pashkëve

Â

 Viti 2009

15.03.2009Â Â --21.04.2009

 Viti 2008

15.03.2008Â Â --27.04.2008

Hyrje shtetas shqiptarë

109.606

107.386

Hyrje shtetas të huaj

5.571

4.163

Hyrje mjete shqiptare

28.940

27.903

Hyrje mjete të huaja

2.007

1192

Dalje për Greqi .

 Viti  2009

15.03.2009Â Â --21.04.2009

 Viti 2008

15.03.2008Â Â --27.04.2008

Dalje shtetas shqiptarë

73.387

69.539

Dalje shtetas të huaj

4.819

3845

Dalje mjete shqiptare

21.876

20.671

Dalje mjete të huaja

1.882

1354

Â

Â

Â

Â

KOMENTE