English

Partitë Popullore Evropiane mesazh urimi Berishës për fitoren e 28 qershorit

Tiranë, 7 korrik, NOA - Presidenti i Partive Popullore Europiane, Vilfried Martens pÑ‘rshÑ‘ndeti lajmin për krijimin e koalicionit të ri qeverisës, udhëhequr nga kryeministri Sali Berisha, që pason fitoren e koalicionit të drejtuar nga Partia Demokratike "Aleanca e Ndryshimit", nÑ‘ zgjedhjet parlamentare tÑ‘ 28 qershorit.

Presidenti Martens i dha mbÑ‘shtetje tÑ‘ plotÑ‘ kryeministrit Berisha gjatÑ‘ vizitÑ‘s sÑ‘ tij nÑ‘ Shqipëri, nÑ‘ 48 orÑ‘t e fundit tÑ‘ fushatÑ‘s elektorale.

GjatÑ‘ kësaj vizite, nÑ‘ takime tÑ‘ shumta me publikun dhe nÑ‘ media, ai shprehu mbÑ‘shtetjen ndaj PartisÑ‘ Demokratike.

"Jam shumÑ‘ i kÑ‘naqur qÑ‘ kryeministri Berisha ka siguruar njÑ‘ shumicÑ‘ kaq tÑ‘ fortÑ‘ nÑ‘ parlament. Kjo do ta lejojÑ‘ atÑ‘ tÑ‘ krijojÑ‘ njÑ‘ qeveri pro-europiane, e cila do tÑ‘ vazhdojë zbatimin e reformave tÑ‘ sukseshme tÑ‘ ShqipÑ‘risÑ‘",- u shpreh presidenti i Partive Popullore Europiane, Vilfried Martens. "Fal Sali BerishÑ‘s, ShqipÑ‘ria ka pÑ‘suar njÑ‘ transformim madhÑ‘shtor dhe unÑ‘ jam i bindur se me kÑ‘tÑ‘ mandat tÑ‘ ri, ai do tÑ‘ vazhdojÑ‘ tÑ‘ shtrojÑ‘ rrugÑ‘n e vendit tÑ‘ tij drejt perspektivÑ‘s sÑ‘ Bashkimit Europian", shtoi Martens në mesazhin e tij të urimit.

n.e/NOA

KOMENTE