English

Berisha-ministrave: Shkurtoni shpenzimet operative në masën 10 për qind

Tiranë,8 korrik NOA - Gjatë mbledhjes së sotme të qeverisë, Kryeministri, Sali Berisha udhëzoi ministrat e kabinetit qeveritar, që deri në fund të muajit korrik, të finalizohet projekt-buxheti i vitit 2010.

Lidhur me këtë Kryeministri Berisha kërkoi që ky buxhet do të jetë buxheti i antifragmentarizmit.

 Kryeministri theksoi se është mjaft e rëndësishme dhe duhet të jetë e prerë, që në këtë buxhet të ketë përqendrim në projektet më të mëdha dhe qenësore, në mënyrë që të mos shkohet në fragmentim.

Kryeministri gjithashtu nënvizoi se fragmentimi është një dukuri që e avullon buxhetin dhe e bën atë të pandjeshëm.

Kryeministri Berisha kërkoi nga ministrat e kabinetit qeveritar shkurtim të shpenzimeve operative në masën 10 për qind, në një kohë kur ekonomia botërore po kalon një krizë financiare.

Gjithashtu Kryeministri u shpreh se në hartimin e projekt-buxhetit të vitit 2010, ministritë e kabinetit qeveritar do të asistohen në çdo hap dhe në mënyrë permanente nga Ministria e Financave.

k.k/NOA

KOMENTE