English

Itali, nis punimet samiti i G8-ës

Â

Aquila, 8 korrik NOA-Në qytetin L'Aquila në Itali, Â ka filluar me një drekë pune, samiti i tetë vendeve më të industrializuara të botës, G8.

Kriza globale financiare pritet që të zërë një vend të rëndësishëm në ditarin e punimeve të tij.

Tema të tjera të rëndësishme që do të diskutohen janë dhe ato të ndryshimeve të klimës dhe të ndihmës për vendet më të varfëra.

Rreth 40 vende dhe organizata ndërkombëatre do të përfaqësohen në sesione të ndryshme në L'Aquila gjatë tri ditëve të ardhshme.

m.i/NOA

KOMENTE