English

Vdes në Boston, koreografi i njohur Bujar Aliaj

Boston, 12 korrik NOA-Është ndarë nga jeta koreografi i njohur shqiptar Bujar Aliaj. Aliaj vuante nga një sëmundje e rëndë dhe e pashërueshme prej së cilës mbylli sytë më 7 korrik në Boston të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Bujar Aliaj u lidh me vallëzimin që në vitet 50' në grupin e valleve të Ansamblit të Ushtrisë, për të punuar më pas si kercimtar në Ansamblin e Këngëve dhe valleve popullore, dhe me pas si koreograf në Ansamblin e Ushtrisë Popullore dhe në fund metodist koreograf në Shtëpinë Qëndrore të krijimtarisë Popullore.

Koreografi Bujar Aliaj, së bashku me vëllanë e tij Agron Aliaj ka punuar si koreograf pothuajse në të gjitha rrethet e vendit, duke u shquar si njeri energjik plot vullnet dhe këmbëngulje në zhvillimin e artit të koreografisë në Shqipëri.

Homazhet do të zhvillohen në TOB ditën e hëne ore 17.30 - 18.00 nga ku do të prehet në varrezat e Tufinës, pranë prindërve të tij.

m.i/NOA

Â

KOMENTE