English

Berisha takon drejtorin e SOCA: Nënshkruajmë çfarëdo lloj marrëveshje për të luftuar krimin

Tiranë, 13 korrik NOA - Kryeministri, Sali Berisha priti sot Drejtorin e Përgjithshëm të Agjencisë kundër Krimeve Serioze dhe të Organizuara të Britanisë së Madhe, Bill Hughes.

Kryeministri falënderoi SOCA-n për ndihmën që i është dhënë policisë shqiptare ndër vite.

Ai theksoi se lufta me zero tolerancë ndaj krimit të organizuar është një prioritet parësor i qeverisë. Kjo platformë ka dhënë rezultate të shkëlqyera.

Janë qindra grupe kriminale të shkatërruara dhe mbi 1000 persona të arrestuar. Niveli i përgjithshëm i krimit në Shqipëri është më i ulët se mesatarja e Bashkimit Europian. Për shkak të kësaj rënie, ka edhe një ulje drastike të trafikut të drogës, bëri me dije kryeministri Berisha.

Qeveria shqiptare është e gatshme të nënshkruajë çfarëdo lloj marrëveshjeje me qeverinë britanike, por edhe me qeveritë e tjera, në luftën kundër krimit të organizuar.

 "Juve jeni një aleat i çmuar i Britanisë së Madhe, në luftën kundër krimit të organizuar. Për shkak të goditjes që grupet e krimit të organizuar kanë marrë në Shqipëri, tani shoh një fenomen që elementë të krimit të organizuar, po braktisin Shqipërinë dhe po mundohen të gjejnë strehë në vendet e rajonit. Ne do të kërkojmë që modeli i bashkëpunimit me ju, do të shtrihet edhe në shtetet e tjera. Një fushë ku do të kërkoja të rrisnim bashkëpunimin, është ajo në luftën e përbashkët kundër pastrimit të parave dhe sekuestrimin e aseteve të krimit të organizuar. Organet britanike të zbatimit të ligjit, kanë një respekt gjithnjë e në rritje për policinë shqiptare" theksoi Hughes.

k.k/NOA

KOMENTE