English

Solana nis turin në Ballkan, sot në Beograd, më pas Pirshtinë, Shkup e Podgoricë

Beograd, 13 korrik, NOA - Komisioneri i lartë për politikë të Jashtme dhe Siguri në Bashkimin Evropian, Havier Solana, do të qëndrojë sot në Beograd, prej nga më pas do të zhvillojë një tur vizitash edhe në Prishtinë, Shkup dhe Podgoricë.

Në Beograd Havier Solana pritet të takohet dhe bisedojë me presidentin serb Boris Tadiç dhe udhëheqës të tjerë të shtetit serb.

Para arritjes në Beograd, Solana u ka thënë agjencive serbe të lajmeve se "Serbia pakthyeshëm është duke shkuar drejt ardhmërisë që do ta ndajë me Bashkimin Evropian". Ndër të tjera, ai ka shtuar se "Beogradi duhet të ruaëj shkallën e lartë të bashkëpunimit me Tribunalin e Hagës".

n.e/NOA

Â

KOMENTE