English

Banka Botërore: Kriza ekonomike, emigrantët do të dërgojnë më pak para

Uashington, 15 korrik, NOA - Të ardhurat që vendet e varfra sigurojnë nga emigracioni, kanë për të pësuar një rënie të dukshme gjatë këtij viti për shkak të krizë financiare që ka mbërthyer botën.

Lajmi bëhet i ditur nga një raport i fundit i Bankës Botërore, sipas të cilit dërgesat e parave sivjet do të shënojnë një rënie për 7.3 për qind.

Ky nivel i korrespondon në total një vlere prej rreth 24 miliardë dollarë, e cila pritet të

Akrëjtohet më pak në formë fondi për vendet e varfra, të cilat emigracionin e kanë si mjet bazë të jetesës.

Në raportin në fjalë, theksohet se paratë që punëtorët e përkohshëm në vend të huaj i dërgojnë në shtëpi në disa shtete arrijnë edhe më shumë se një të katërtën e bruto prodhimit vendor.

Sipas Bankës Botërore, rënia e transfereve të parave do të pushojë sivjet dhe pritet të fillojë të rritet në vitin e ardhshëm, për të arritur pas disa kohësh në nivelin që ka patur deri tani.

n.e/NOA

Â

KOMENTE