English

Rrëfehen turistët: Japonezët janë më të mirë, francezët më të këqij

Japonezët janë turistët më të mirë në botë, ndërsa francezët më të këqij, sipas një ankete globale të kryer nga Best Tourist Survey, të cilin e bëri Expedia, firmë kjo udhëheqëse botërore online.

Rreth 4500 hotelistë në tërë botën i vlerësonin turistët nga gjithsejtë 27 shtete dhe veç e veç neper kategori, siç janë dashamirësia, sjelljet, rregulli, sensi për modë, gatishmëria që të përpiqen të flasin gjuhën lokale dhe prirja për ankesa. Sikur edhe vitin e kaluar, në anketën e parë globale të Expedia, japonezët fituan vendin e parë, ndërsa hotelierët botëror i konsiderojnë si turistët më të mirë.

Ata u renditën më së shumti jo vetëm se janë të qetë dhe më të sjellshmit por edhe si më të rregulluarit dhe me më së paku prirje për t'u ankuar. Britanikët janë në vendin e dytë, ndërsa kanadezët të tretë.Â

Anketa gjithashtu tregoi se francezët kanë reputacionin më të keq sa i përket turizmit, dhe u gjetën në vendin e fundit, respektivisht 27. sipas vlerësimeve të hotelierëve, ata ndodhen në mesin e turistëve më të pasjellshëm, janë dorështrënguar, arrogant dhe i flasin shumë dobët gjuhët e huaja. Kur bëhet fjalë për më të mirët dhe më të këqijtë në disa kategori- japonezët, britanikët, kanadezët, gjermanët dhe austriakët janë shpallur popuj më të sjellshëm. Tre popuj më të zëshëm janë amerikanët, italianët dhe spanjollët. Bakshishet më të mëdha i lënë amerikanet, pastaj britanikët, gjermanët dhe japonezët. Për kanadezët dhe zviceranet është konstatuar se kanë më së paku prirje për ankesa. Ja lista:

1. Japonezët

2. Britanikët

3. Kanadezët

4. Gjermanët

5. Zviceranët

6. Holandezët

7. Australianët

8. Suedezët

9. Amerikanët

10. Danezët

11. Norvegjezët

12. Finlandezët

13. Belgët

14. Austriakët

15. Zelanda e re

16. Tajlandezët

17. Portugezët

18. Çekët

19. Italianët

20. Irlandezët

21. Brazilianët

22. Polakët

23. Jug-afrikanët

24. Turqit

25. Grekët

26. Spanjollët

27. FrancezëtÂ

KOMENTE