English

Balkani në BE, kryeministri malazez: E vetmja rrugë për stabilitetin

Â

Podgoricë, 23 korrik NOA-"Stabiliteti i Ballkanit Perëndimor do të rrezikohej po që se shteteve të këtij rajoni nuk u lejohet anëtarësimi në Bashkimin Evropian". Kështu ka deklaruar për radion "Evropa e Lirë, kryeminsitri i Malit të Zi, Millo Gjukanoviç.

Ai theksoi se problemet aktuale me të cilat ballafaqohen vendet kandidate për anëtarësim në BE, siç janë Bosnja, Kroacia dhe Maqedonia, po "mbysin" përpjekjet për t'i tejkaluar çështjet e trashëguara nga luftërat e viteve të 90-ta në rajon.

Këto komente, kreu i ekzekutivit malazes i bëri gjatë një konference të përbashkët për media me presidentin e Komisionit Evropian, Hose Manuel Baroso, i cili tha se politika e zgjerimit të BE-së ka për qëllim stabilizimin e Ballkanit.

m.i/NOA

KOMENTE