English

Shqipëria në BE, Rupel: Demokracia ende e dobët, duhen forcuar vlerat

Cividale, 26 korrik NOA-Shqipërisë do t'i duhet ende kohë të marrë viston e shteteve anëtare të Bashkimit Evropian për t'iu bashkuar familjes së madhe. Kështu e sheh të ardhmen e vendit tonë e bashkë me të dhe të vendeve të tjera të Lindjes së Ballkanit sic është Serbia, Kroacia, Bosnja e Kosova, ish ministri i jashtëm slloven Dimitri Rupel.

"Në 20 vitet që kemi kaluar nga shembja e murit të Berlinit, sfida prioritet i Evropës mbetet bashkimi i Ballkanit me Perëndimin me shtete të tilla si Serbia,Kroacia Bosnja, Kosovën dhe Shqipërinë", është shprehur sot ish funksionari i qeverisë, sot këshilltar i politikës së jashtme të kryeministrit slloven, Borut Pahor.

Rupel ka theksuar se sikurse po shihet, kriza ekonomike po rritet dhe kemi një problem në vlerat evropiane pa të cilat nuk kemi një Evropë të bashkuar.

"Vlerat e demokracisë janë ende të dobëta, por duhet të ipenjohemi për ti forcuar. Një detyre praktikë reale kjo që do energji dhe shpresë", ka përfunduar Rupel.

m.i/NOA

KOMENTE