English

BE, "mekanizëm" të ri për anëtarësimin e vendeve të Ballkanit Perëndimor

Bruksel, 31 korrik, NOA - Bashkimi Evropian po përgatit një "mekanizëm" të ri për procesin e anëtarësimit të vendeve të Ballkanit Perëndimor.

Madje në vjeshtë, parashikohet që të vërtetohet qartë se BE-ja nuk heqë dorë nga ky synim.

Zyrtarë dhe diplomatë në Bruksel, kanë thënë se të 27 vendet anëtare të BE-së, konsiderojnë se perspektiva evropiane e Ballkanit Perëndimor përsëri duhet të theksohet, ndoshta me një deklaratë politike të veçantë ose me konkluzat e Këshillit të Ministrave të BE-së.

Këtë proces fuqishëm e mbështesin edhe Shtetet e Bashkuara, pasi në Uashington janë të bindur se kjo do t'i kontribuojë stabilitetit të gjithë Evropës.

NOA-INA - Komentoni lajmin e ditës në fund të shkrimit / Klikoni këtu, për rregullat e përdorimit

KOMENTE