English

Gripi i derrave, një 17-vjeçar viktima e parë në Holandë

Holandë, 4 gusht NOA - Gripi i derrave shënon viktimën e parë në Holandë.

Një 17-vjeçar ka ndërruar jetë sot në një spital në Holandë ku po kurohej pasi rezultoi i infektuar nga virusi A/H1N1.

Autoritetet Shëndetësore të Holandës bënë të ditur se adoleshenti ishte paraqitur në spital me simptomat e njëjta të ato të gripit të derrave.

Pas kryerjes së analizave rezultoi se 17-vjeçari ishte infektuar nga virusi A/H1N1, duke u mbajtur nën masa të rrepta mjekësore.

Por pavarësisht përpjekjeve të mjekëve adoleshenti ka gjetur vdekjen duke shënuar kushtu dhe viktimën e parë nga gripi i derrave në Holandë.

k.k/NOA

KOMENTE