English

Mos u krihni shpesh

Jerusalem, 12 gusht NOA - Krehja shumë intensive nuk e forcon rrënjën e flokëve, por mund të sjellë deri tek rënia e tyre.

Këtë fakt e tregon studimi i ri i publikuar në magazinës Haaretz. Në bazë të një testi, 14 gra çdo ditë numëronin në periudhë prej disa javësh qimet që mbesnin në krehër.

Rezultati: sa më shumë që kriheshin, aq më shumë flokë binin. "Gratë të cilat së paku tri herë në ditë krehën rregullisht, humbin tri herë më shumë flokë sesa ato që krihen vetëm një herë", tha për magazinën Alexandre Kirdman nga universiteti çifut në Jerusalem i cili udhëhoqi studimin. "Isha i befasuar me rezultatet sepse ka rënë bindja e ngulitur se krehri sjell në përmirësimin e qarkullimit të gjakut në kokë dhe zvogëlimit të rënies së flokëve", tha ai. Rezultatet e këtij studimi së voni janë publikuar edhe në revistën mjekësore, Journal of Dermatolocical Treatment.Â

KOMENTE