English

Kinë, 100 skulptura akulli në shenjë të efekteve negative të ngrohjes globale

Pekin, 29 gusht, NOA - "SOS Azia". Kështu titullohet ekspozita e hapur nga organizata ‘Greenpeace' në Pekin njëqind ditë para hapjes së negociatave në Kopenhagë mbi ndryshimet klimatike.

Ajo përbëhet nga 100 skulptura akulli të ekspozuara në tempullin "e Tokës" në Pekin. Skulpturat përshkruajnë fëmijë dhe simbolizojnë në vetvete të ardhmen e pasigurt e mbi një miliard njerëz në Azi dhe mbijetesën e tyre të kërcënuar nga mungesa e burimeve ujore.

Ndryshimi i klimës po shkakton, ndër të tjera, humbje të akullnajave të Himalayave që furnizojnë lumenjtë e Kinës.

Për këtë arsye, skulpturat janë bërë në mënyrë simbolike me ujërat e lumenjve Himalayan.

Vlerësimet tregojnë se normat e tanishme e rritjes në temperaturave do të shkaktojë në 30 vjet, 80% humbje të akullnajave të Himalajave.

n.e/NOA

KOMENTE