English

Malajzi, pas negociatave myslimanët lejohen të shohin koncertin e Black Eyed Peas

Malajzi, 3 shtator NOA - Qeveria Malajziane, ka ndaluar pjesëmarrjen e koncertit të Black Eyed Peas.

Hiti Boom Boom ishte në listën e performimeve në parkun në Kuala Lumpur më 25 shtator të këtij dhe si pjesë e koncertit aty do të festohej edhe 250-vjetori e gjigantit irlandez Guinness . Por për shkak se është i sponsorizuar nga kompania Guinness, qeveria malajziane ka vendosur ti ndjek ligjet islame mbi ndalim konsumimit së alkoolit. Një zyrtar i marrëdhënieve me publikun i Ministrisës së Kulturës tha: "Muslimanët nuk mund të marrin pjesë. Jo muslimanët mund të shkojnë argëtohuni." Vendimi është kthyer prapa dhe muslimanët do të lejohet të shohin, Ku është dashuria? yjet performojnë, edhe pse nuk u dha ndonjë sqarim për këtë rikthim.

KOMENTE