English

Edhe nëse e shan me fjalë të pista, pronari s'të pushon nga puna

Spanjë, 19 shtator, NOA -Â Nëse shan pronarin pushohesh nga puna, kjo shprehje ka qenë e ngulitur prej kohësh në mendjen e të gjithëve.

Por kohët e fundit ka ardhur një lajm i mirë për të gjithë punëtorët e stresuar dhe të lodhur nga punëdhënësi i tyre.

Pronari nuk të pushon nga puna edhe nëse e shan me fjalë të pista.

Ky ka qenë dhe vendimi i një gjykate spanjolle, sipas të cilës nëse ofendon shefin me shprehjen "Iho di Puta" nuk përbën një motiv të mjaftueshëm për të pushuar dikë nga puna.

Për gjykatën kjo shprehje efekte mund të jetë degradim shoqëror i gjuhës, por edhe normale gjatë diskutimeve.Â

Lajmin e ka bërë të ditur gazeta "El Mundo" që i referohet rastit të një burri të pushuar nga puna se kishte sharë shefin.

f.sh/NOA

KOMENTE