English

"Salome", opera e parë çel sezonin e Teatrit Kombëtar

Nga Milena Selimi

Tiranë, 14 Nëntor NOA-Teatri Kombëtar i Operas dhe Baletit në bashkëpunim me Institutin Italian të Kulturës do të shfaqë premierën "Salome", Opera me 1 akt, Muzika kompozuar nga Richard Strauss, libreti sipas Oscar Ëilde, regjisore Patrizia Panton, Skenografia nga Platon Bardhi, kostumet në bashkëpunim me Teatrin e Operas së Romës, koreografia nga Denys Ganio, Mjeshtër Koncertues Nicola Colabianchi.

Në rolet kryesore do të interpretojnë: Sonila Baboçi, Edith Mihali, Lindita Kola, Oltion Mehilli, Gilmond Myftari, Erlind Zeraliu, Denis Skura, Elson Braha, Eduard Sokoli, Armando Likaj, Genci Vozga, Pandush Koko, Rezarta Qevani, Sokol Hidersha

Të ftuar interpretuesit: Nausicaa Policicchio, Roy Stevens, Thomas Gazheli, Aleksandar Dojkovic

Premierën mund ta ndiqni në datat 15 - 17-19-21 Nëntor 2009, ora 19.00 në Teatrin e Operas dhe Baletit.

m.i/NOA

KOMENTE