English

Skandal korrupsioni, kapen 6 zyrtarë të Ministrisë së Brendshme

Tiranë 22 Dhjetor NOA - Gjashtë zyrtarë janë vënë në pranga sot si pasojë e një operacioni të udhëhequr nga organi qendror i akuzës. Artan Berberi, Agur Sadiku dhe Jani Gjergjefi dyshohet se kundrejt përfitimeve të kundërligjshme prej 125 mijë euro që u kanë dhënë shtetasve Bujar Murati, me detyrë Drejtor i Drejtorisë së Përgjithshme të Prokurimeve të Përqendruara pranë Ministrisë së Brendshme, dhe Redi Popescu kanë ndarë me marrëveshje të paracaktuar midis tyre fituesit e loteve të kësaj procedure prokurimi duke eliminuar konkurrencën e shoqërive të tjera në mënyrë të padrejtë.

"Hetimet po vazhdojnë për identifikimin e personave të tjerë të cilët mund të jenë përfshirë në këtë veprimtari të kundërligjshme", - i tha sonte agjencisë NOA, Holta Zhiti, zëdhënëse e Prokurorisë së Përgjithshme.

Detajet

Mësohet se Prokuroria e Rrethit Gjyqësor Tiranë, në datën 11.09.2009, ka regjistruar proçedimin penal Nr.3204 për veprat penale të "Korrupsionit aktiv të personave që ushtrojnë funksione publike", të kryer në bashkëpunim, dhe "Korrupsionit pasiv të personave që ushtrojnë funksione publike" të parashikuara nga nenet 244, 25 dhe 259 të Kodit Penal.

Objekt i hetimeve ka qenë procedura e prokurimit të fondeve publike me objekt "Blerje uniforma, veshmbathje dhe elementë të tjerë përbërës të tyre", me fond limit 175.034.194 lekë e cila do zhvillohej nga Drejtoria e Përgjithshme e Prokurimeve të Përqendruara pranë Ministrisë së Brendshme.

Për zbardhjen e rrethanave të hetimit nga ana e Njësisë së Përbashkët Hetimore Kundër Krimit Ekonomik dhe Korrupsionit në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë janë kryer veprime të shumta hetimore me mjetet speciale të hetimit dhe, nga hetimet e deritanishme, mbi bazën e kërkesës së prokurorisë, Gjykata e Rrethit Gjyqësor Tiranë:

a. Me vendimin Nr.1127, datë 21.12.2009, ka vendosur të caktojë masën e sigurimit "Arrest në burg", të parashikuar nga neni 238 i K.Pr.P. për shtetasin Bujar MURATI, i dyshuar për kryerjen e veprës penale të "Korrupsionit pasiv të personave që ushtrojnë funksione publike", të parashikuar nga neni 259 i Kodit Penal.

b. Me vendimin Nr.1129, datë 21.12.2009, ka vendosur të caktojë masën e sigurimit "Arrest në burg", të parashikuar nga neni 238 i K.Pr.P. për shtetasin Redi Popescu, i dyshuar për kryerjen e veprave penale të "Ushtrimit të ndikimit të paligjshëm ndaj personave që ushtrojnë funksione publike", dhe "Korrupsionit aktiv të personave që ushtrojnë funksione publike", të kryer në bashkëpunim, të parashikuar nga nenet 245/1,prg.2, 244 dhe 25 të Kodit Penal.

c. Me vendimin Nr.1130, datë 21.12.2009, ka vendosur të caktojë masën e sigurimit "Arrest në burg", të parashikuar nga neni 238 i K.Pr.P. për shtetasin Tahir Imami, i dyshuar për kryerjen e veprës penale të "Korrupsionit pasiv të personave që ushtrojnë funksione publike", të parashikuar nga neni 259 i Kodit Penal.

d. Me vendimin Nr.1125, datë 21.12.2009, ka vendosur të caktojë masën e sigurimit "Arrest në burg", të parashikuar nga neni 238 i K.Pr.P. për shtetasin Artan Berberi, i dyshuar për kryerjen e veprës penale të "Korrupsionit aktiv të personave që ushtrojnë funksione publike", të kryer bashkëpunim, të parashikuar nga nenet 244 dhe 25 të Kodit Penal.

e. Me vendimin Nr.1131, datë 21.12.2009, ka vendosur të caktojë masën e sigurimit "Arrest në shtëpi", të parashikuar nga neni 238 i K.Pr.P. për shtetasin Agur Sadiku, i dyshuar për kryerjen e veprës penale të "Korrupsionit aktiv të personave që ushtrojnë funksione publike", të kryer bashkëpunim, të parashikuar nga nenet 244 dhe 25 të Kodit Penal.

f.Me vendimin Nr.1126, datë 21.12.2009, ka vendosur të caktojë masën e sigurimit "Arrest në burg", të parashikuar nga neni 238 i K.Pr.P. për shtetasin Jani Gjergjefi, i dyshuar për kryerjen e veprës penale të "Korrupsionit aktiv të personave që ushtrojnë funksione publike", të kryer bashkëpunim, të parashikuar nga nenet 244 dhe 25 të Kodit Penal.

e.r/NOA

KOMENTE