English

Kryetarja e Kuvendit takohet me Kryetarin e Gjykatës Kushtetuese të Kosovës

Tiranë, 29 janar NOA - Kryetarja e Kuvendit, Jozefina Topalli priti sot në takim Kryetarin e Gjykatës Kushtetuese të Kosovës, Enver Hasani së bashku me anëtarët e kësaj gjykate, të ardhur në një vizitë zyrtare në Shqipëri.

"Kjo gjykatë ka sfida të mëdha por shumë të rëndësishme në forcimin e sistemit të së drejtës në Kosovë" tha gjatë bisedës Hasani.

Kryetarja e Kuvendit tha se institucioni i Gjykatës Kushtetuese është ndër më të rëndësishmit në sistemin e drejtësisë dhe që ka një peshë të jashtëzakonshme.

Ajo deklaroi se integriteti i gjyqtarëve është thelbi i mirëfunksionimit të gjykatave.

Kryetarja e Kuvendit vlerësoi progresin e madh të Kosovës në forcimin e mëtejshëm të institucioneve.

"Energjia dhe identiteti evropian janë vlera të jashtëzakonshme të kombit" tha Topalli.

k.k/NOA

KOMENTE