English

Deshifrohen lëvizjet e këmbësorëve, 50 - 70 % ecin në grup

Bernë, Zvicër, 15 Prill NOA - Të gjithë njerëzit që lëvizin në këmbë ecin sipas një stili të caktuar i cili mund të jetë pranë një grupi ose jo.

Për shpjegimin e të ecurës së këmbësorëve janë marrë në një studim, kërkimtarë të Touluse dhe të Institutit të Teknologjisë në Zvicër

Ata arritën në përfundimin se 50 deri në 70 % të tyre kanë nevojë për shoqëri gjatë ecjes së tyre dhe zakonisht preferojnë të qëndrojnë pranë një grupi.

Kur në rrugët e qytetit ka hapësirë atëherë vihet re se ata ecin pran njëri tjetrit në rast të kundër kur ka një mbipopullim atëherë është vënë re se ecja bëhet në formë konkave.

r.b/NOA

KOMENTE