English

Bashkimi Europian: 14, 200 azilkërkues nga Kosova

Bruksel, 05 maj, NOA - Agjencia Evropiane e Statistikave “Eurostat” tha se në vitin 2009 janë regjistruar 261 mijë azilkërkues në 27 vendet e Bashkimit Evropian, nga të cilët 5 % apo 14,200 kanë qenë nga Kosova.

Numri më i madh i azilkërkuesve kanë ardhur nga Afganistani, Rusia, Somalia,, Iraku dhe Kosova.

Numri më i madh i azilkërkuesve është regjistruar në Francë, Gjermani dhe Britani.

NOA

KOMENTE