English

Gjiri I Meksikës - Pentagoni Dërgon 17 500 Roje Bregdetare

UASHINGTON, 5 prill /ATSH-ANSA/ - Pentagoni aprovoi dje urdhrin ekzekutiv për mobilizimin e 17500 anëtarëve të Rojës Bregdetare federale në zonën e Gjirit të Meksikës. Ministri i Mbrojtjes, Robert Gates, nënshkroi dislokimet për disa nga shtetet që kanë nevojë. Gjashtë mijë njerëz në Luizianë, 6000 në Misisipi, 3000 në Alabama dhe 2500 në Florida. Strategjia e përdorimit të këtyre forcave do të koordinohet nga autoritetet e çdo shteti dhe jo nga Ministria e Mbrojtjes. /e.v/
KOMENTE