English

Ekon - Kouchner Kundër Tërheqjes Së Greqisë Nga Zona Euro

PARIS, 6 maj /ASTH-AFP/ - Shefi i diplomacisë franceze, Bernard Kouchner u shpreh sot kundër tërheqjes së Greqisë nga zona euro duke gjykuar se nga kjo varet fati i monedhës evropiane. "Popullsia greke do të vuajë akoma më shumë dhe unë e di që ajo vuan'', shtoi ai. "Do të ishte më keq dobësimi i Evropës pasi Greqia ndodhet në gjendje të vështirë dhe ne duhet ta riforcojmë'', theksoi ministri. "Greqia është në gjendje kritike dhe ne do ta ndihmojmë'', shtoi ai duke përshëndetur kurajon e kryeministrit grek, Jorgos Papandreu. ''Kjo do të ndikojë jo vetëm në fatin e vendit, por dhe në fatin e monedhës tonë. Është monedha jonë, niveli i jetesës tonë qe ne duhet të mbrojmë'', theksoi Bernard Kouchner duke siguruar se Franca nuk rrezikonte nga përhapja e krizës./ /ec/ a.jor.
KOMENTE