English

Britani e Madhe, ndryshimet e klimës shpëtojnë fluturat blu

Britani e Madhe, 30 Qershor NOA - Në Britaninë e Madhe, ndryshmet e shpeshta të klimës dhe kjo falë ngritjes së temperaturave, ka bërë të mundur kthimin e fluturave të mëdha blu.

Fluturat blu, një nga tre llojet e spikatura në vitin 1974 si një pikë referimi globale për ruajtjen e fluturave janë konsideruar si të zhdukura në 1979.

Kështu paraqitje e tyre gjatë këtyre 290 viteve ka qenë gjithmonë nën rrezikun e zhdukjes së plotë të tyre, por diçka e tillë kohët e fundit duhet thënë se është shmangur dhe kjo falë një klime më të përshtatshme për qëndrimin e tyre.

r.b/NOA

KOMENTE