English

Zbulimi: Peshqit mund të flasin me njëri-tjetrin

Zelandë e Re, 14 Korrik NOA - Një shkencëtar nga Zelanda e Re me regjistrimet nënujore zbuloi se peshqit përdorin një gjuhë, me anë të tingujve dhe hungërimave.

Biologu detar Shahriman Ghazali i universitetit “Auckland” ka pohuar faktin se peshqit “flasin” me njëri-tjetrin për shumë arsye, ku mund të përmendim tërheqjen e partnerëve seksualë, për orientimin e tyre dhe për të trembur grabitqarët.

“Të gjithë peshqit kanë një dëgjim të mirë, por vetëm disa mund të realizojnë tinguj, të cilët zakonisht dalin me dridhje si rrjedhojë e lëshimit nga një muskul”, - bëri të ditur shkencëtari.

r.b/NOA

KOMENTE