English

Kinë, makinat në trafik prej 9 ditësh

Pekin 25 Gusht NOA - Autostrada që lidh Pekinin me Tibetin është paralizuar për më shumë se 100 kilometra, në një zinxhir makinash, vërtetë për rekord. Me mijëra makina dhe shoferë janë në radhë, që prej 9 ditësh dhe autoritetet kanë deklaruar se zgjidhja e kësaj çështje nuk mund të bëhet më shpejt se një muaj.

Origjina e këtij trafiku rekord, kanë qenë punimet e rrugës pranë saj, National Expressway 110, që shumë shpesh përdoret nga kamionët.

Janë dërguar rreth 400 persona të policisë rrugore, të cilët po përpiqen të drejtojnë trafikun, por mund të pohojmë se gjithçka nuk ka vlerë. Edhe mundësia për të lëvizur makinat e shumta që kanë mbetur të bllokuara nuk është e realizueshme.

r.b/NOA

KOMENTE