English

Japoni, mbërrin roboti që bën gjithçka (VIDEO HD)

Japoni, 19 shtator NOA - Japonia vazhdon të përshpejtojë në kërkimet e saj robotike në mbështetje të njerëzimit, duke prezantuar tashmë robotin e fundit punëtor dhe gjithçkabërës.

Ky model i ri është një version i azhornuar i serisë HRP, I zhvilluar në qendrën e kërkimit Kawada Industries.

Roboti, 151 centimetër i gjatë me peshë 39 kilogramë, mund të zhvillojë aktivitetet tipike që njihen dhe më parë në prototipet e tjerë, si punët e shtëpisë, lëvizjen e objekteve.

Por ajo që është për t’u theksuar është se ky lloj mund të njohë të zotin e tij nëpërmjet paraqitjes apo vetë zërit të tij.

r.b/NOA

Video: {youtube}cfBpqsqnf80{/youtube}

KOMENTE