English

Sot zgjedhjet parlamentare në Suedi

Suedi, 19 shtator, NOA - Në Suedi do të zgjidhet sot një parlament i ri. Të drejtën e votës e kanë rreth shtatë milionë njerëz, të cilët do të zgjedhin 349 deputetët e parlamenti të këtij vendi.

Sipas sondazheve të fundit, kryeministri Fredrik Reinfeldt sërish do të fitojë shumicën me koalicionin e tij të përbërë nga kristiandemokratët, liberalët dhe Partia e Qendrës.

Opozita e përbërë nga të kuqtë dhe ekologjistët, e udhëhequr nga Partia Socialdemokrate është mbrapa, por dallimi është i vogël. Me intertesim të madh pritet nëse në parlament do të futen ekstremistët e djathtë. Cenzusi për futje në parlament është katër për qind.

a.k/NOA/DV

KOMENTE