English

Haiti, pas tërmetit bie kolera

Haiti, 23 Tetor, NOA- Ka shkuar në 135 numri i viktimave si rrjedhojë e epidemisë së kolerës në Haiti. Lajmi është bërë i ditur nga Claude Surena, president i organizatës të mjekëve në ishullin e Karaibeve, e cila ka shtuar se rastet e tilla janë rreth 1 mijë e 500.

"Sipas analizave të laboratorit, bëhet fjalë për kolerë”, - pohoi doktor Surena, duke shpallur një deklaratë kundrejt qeverisë në lidhje me epideminë.

''Numërohen 135 persona të vdekur dhe 1.498 raste të tjera të njerëzve të prekur nga kjo epidemi. Sipas analizave të nxjerra nga laboratori bëhet fjalë për kolerë”, - tha Claude Surena, president i organizatës së mjekëve në Haiti. Me sa është bërë e ditur, bëhet fjalë për një epidemi e cila është shkaktuar si rrjedhojë e ujit të përdorur kohët e fundit.

r.b/NOA

KOMENTE