English

Problem i ri për avionin e Qantas

Australi, 15 nëntor NOA - Një fluturim i Qantas në Buenos Aires është detyruar si pasojë e një defekti elektrik të kryejë një kthim në Sydney. Bëhet fjalë për një Boeing 747, i prekur nga një “problem i vogël”. Me sa bëhet e ditur është I fundit një serie incidentesh të cilat kanë filluar më 4 nëntor, kur një fluturim A380 Qantas ka humbur në pjesën e motorit pas një shpërthimi. Probleme motorike kanë pasur dhe dy avionë të tjerë Boeing 747.

“Nuk jemi ende të sigurt në lidhje me natën e këtij problemi - tha një zëdhënës për Qantas - por ishte një problem i vogël teknik dhe kjo është gjithçka që ne dimë”. Sipas agjencisë Doë Jones Newswires, bazuar në një burim anonim, Qantas mund të ketë për të zëvendësuar deri në 14 nga motorët, Trent Rolls-Roce 900 të montuar në A380 para se të fillojnë fluturimin.

r.b/NOA

KOMENTE