English

Transplant, Britani: Përdoren mushkëritë e duhanpirësve

Londër, 15 nëntor NOA - Mungojnë organet për të kryer transplantim në Britani dhe në mungesë të ndonjë gjëje më të mirë, kirurgët në NHS kanë bërë kërkesë për mushkëritë e duhanpirësve. Sipas të përditshmes britanike Sunday Times, organet e zgjedhjes së dytë iu dhanë pacientëve në kushte të dëshpëruara, të cilët përndryshe mund të ishin ndarë nga jeta në listën e pritjeve.

Ndër to përfshijmë dhe zemrën, mushkëritë, veshkat, mëlçitë e prekura nga kanceri, të varura nga droga, diabetikët dhe të moshuarit. Në Britani, tre njerëz në ditë vdesin duke pritur për transplantet.

r.b/NOA

KOMENTE