English

Karaki, rrëzohet avioni: 12 të vdekur

Karaki, 30 nëntor NOA - Janë numëruar të paktën 12 viktima nga aeroplani i mallrave, me në bord tetë persona, të cilët ranë në një kompleks banimi në Marina Dalmia Pakistan, në rrethin e Gulistan-e-Johar Karaki. Katër trupa janë arritur të identifikohen dhe bëhet fjalë për disa punëtorë vendas, ndërsa tetë të tjerë janë të ekuipazhit të avionit. Numri i të vdekurve duket i destinuar të rritet.

Avioni, një Ilyushin IL-76 rus, kishte në bord tetë pasagjerë dhe 31 ton mallra. Ngarkesa ishte drejtuar për në Sudan në Khartum dhe u rrëzua në orën lokale 1.45 lokale, rreth 90 sekonda pas fluturimit. Sipas dëshmitarëve okularë, u bë e ditur se një nga katër motorët e avionit ka marrë zjarr menjëherë pas fluturimit dhe si rrjedhojë u tentua një ulje emergjente që çoi në përplasjen e tij.

r.b/NOA

KOMENTE