English

Komisioni Evropian ndalon përdorimin e biberonëve Bisfenolo A

Tiranë, 30 Tetor, NOA- Komisioni Evropian ndalon biberonët me Bisphenol A, apo biberonët me plastikë tranparente.

Kush do të vazhdojnë të blejë biberon plastik, do të gjejë vetëm ato me "bisphenolo free", të cilat do të dallohen nga fjalët "BPA free".

Bisphenol A ndikon në zhvillimin e duhur të trurit foshnjës dhe mund të provokojë sëmundjet e zhvillimit seksual dhe sterilitetin te meshkujt.

Me pak fjalë, nga 1 marsi 2011 në Evropë nuk do të prodhohen më biberonët BPA dhe nga 1 qershori do të jetë e ndaluar shitja dhe importimi i tyre.

a.e/NOA

KOMENTE