English

Pikaso, 271 vepra të panjohura

Paris, 30 nëntor NOA - Zbulohet një thesar i vogël arti në Paris. Të paktën 271 vepra të Pablo Picasso, të cilave u ishte injoruar ekzistenca dhe të ruajtura në mënyrë misterioze nga ish-elektricisti i piktorit, në fakt janë zbuluar rastësisht nga trashëgimtarët, që menjëherë kanë ngritur padi për përvetësim.

Siç është raportuar nga Liberation, veprat kanë një vlerë që arrin të paktën shifrën e 60 milionë eurove dhe përfshijnë një kolazh kubizmi që vlerësohet rreth 40 milionë. Për më shumë se 30 vjet, pikturat ishin në posedim të Pierre Le Guennec, një 71 vjeçar, me profesion elektricist, i cili kishte huazuar në shtëpinë e tij disa punë të Picassos, duke i mirëmbajtur ato për një kohë të gjatë.

r.b/NOA

KOMENTE