English

Dalin jashtë funksionin linjat hekurudhore, Përrenjas-Pogradec e Lushnjë –Vlorë

Tiranë, 4 dhjetor, NOA – Reshjet e mëdha të shiut kanë sjellë dhe probleme në hekurudhat e vendit. Ministria e Transporteve konfirmon se janë krijuar vështirësi në kilometra të caktuar të këtyre linjave. Problemet kanë ardhur për shkak të ngritjes së nivelit të ujit në lumenj dhe rrëshqitjen e dherave, që ka sjellë bllokimin e hekurudhave.

Sipas Ministrisë së Transporteve probleme ka pasur në kilometrin e 22 në hekurudhën Vorë –Tiranë.

Po ashtu probleme ka pasur në kilometrin e 67 të hekurudhës Lushnjë –Fier dhe në kilometrin 104 të hekurudhës Librazhd-Pogradec.

Ndërsa më problematik paraqitet situatat në dy hekurudhat Përrenjas-Pogradec e Lushnjë –Vlorë.

Ministria e Transporteve konfirmon se këtu dy linja hekurudhore aktualisht janë jo funksionale.

a.k/NOA

KOMENTE