English

Gjenetikë, loja online ndihmon në gjetjen e shkaqeve të sëmundjes

SHBA, 4 dhjetor NOA - Tani është e mundur të luash në kompjuter në komoditet, duke arritur të bësh diçka të dobishme në shoqëri, madje duke ndihmuar për të shëruar sëmundje. Loja, e cila u lejon të gjithëve të bëhen gjenetikë, quhet Phylo dhe është krijuar nga studiues kanadez në Universitetin McGill. Duke porositur blloqe me ngjyra në ekran do të jetë e mundur që të bëhet krahasimi i të gjithë sektorëve të ADN-së për të ndjekur mutacionet. Studiuesit janë duke u përgatitur për një prezantim të kësaj loje dhe në Facebook.

r.b/NOA

KOMENTE