English

Urgjent - Kërkesa e Shqipërisë, Turqia sapo ka nisur ndihma ushtarake

Tiranë, 4 dhjetor 2010 NOA - Autoritetet turke sapo konfirmuan zyrtarisht se ndihmat do të vijnë që këtë pasdite dhe ato janë nisur nga bazat ushtarake turke. Bëhet fjalë për helikopterë transportues dhe mjete të tjera logjistike.

SPECIALE, GJITHÇKA MBI PERMBYTJET

Ky zhvillim erdhi pak orë pasi Presidenti i Republikës, Prof. Dr. Bamir Topi pati sot një komunikim telefonik me Presidentin e Republikës së Turqisë, Abdullah Gyl, me të cilin bisedoi lidhur me situatën emergjente të krijuar në vend nga reshjet e shumta që kanë përmbytur zonat në veriperëndim të Shqipërisë.

Kryetari i Shtetit e njohu Presidentin turk Gyl me detaje të kësaj situate dhe me masat që po ndërmerren nga shteti shqiptar për t’i ardhur në ndihmë popullatës së prekur nga kjo fatkeqësi.

Presidenti vuri në dukje se gjendja është akute dhe se prioritar vijon të mbetet evakuimi i njerëzve, si dhe ardhja në ndihmë me medikament mjekësore, ushqimore dhe shërbime të tjera humane të nevojshme për ta.

Për këtë, Presidenti i Republikës kërkoi dhe mbështetjen e palës turke për logjistikën dhe transportin.
Nga ana e tij, Presidenti tuk Gyl, në emrin e tij personal dhe të popullit turk, i shprehu Kryetarit të Shtetit solidaritetin e plotë dhe mbështetjen për të gjithë ata njerëz, të cilët janë duke u përballur me pasojat e rënda të këtyre përmbytjeve.

Gyl e siguroi Presidentin Topi për gatishmërinë e tij institucionale për të ndihmuar Shqipërinë në këto momente.

r.b/NOA

KOMENTE