English

Japoni, prezantohet roboti me memorie personale

Japoni, 20 dhjetor NOA - Robotët, made in Japan, po i afron gjithnjë e më shumë njerëzve, ku pas kapacitetit të ecjes, shikimit dhe të folurit, tashmë robotët kanë fituar dhe një memorie të tyren një kujtesë personale.

Kjo kujtesë, e zhvilluar gradualisht me kalimin e kohës. Çudia e radhës e robotikës kërkimore është varianti i azhornuar i umanoid nga kompania Palro.

E lançuar në muajin shkurt 2010 nga ndërmarrja Fujisoft e Tokios, ky është një nga shembujt e paktë të androideve, i cili tashmë është hedhur në treg me një çmim prej rreth 2 mijë e 700 euro.

r.b/NOA

KOMENTE