English

Spektakël mahnitës, eklips i plotë hënor gjatë darkës së sotme

Për disa orë gjatë natës ndërmjet 20 dhe 21dhjetorit, vëmendja e dhjetëra miliona njerëzve do të përqendrohet lart në qiell, ku globi ynë do të mbulohet plotësisht nga hëna, duke krijuar një hije konike të gjatë në hapësirë. Nëse koha është e qartë dhe do të keni një vendosje të favorshme për të parë, atëherë do të mund të shihni një pamje spektakolare dhe tepër mahnitëse të natyrës: një eklips të plotë hënor.

Ndryshe nga eklipsi i diellit, i cili është i dukshëm vetëm për ata që janë në vendin ku ndodh, eklipset hënorë mund të shihen nga çdo vend. Kalimi i hënës nëpër hijen e Tokës është aq i dukshëm nga të gjitha vendet, kjo dhe pse hemisfera ku ndodhet hëna është më lart në horizont.

r.b/NOA

KOMENTE