English

Vetëvendosje: Më 12 dhjetor pati vjedhje të votave

Prishtinë, 20 dhjetor, NOA - Lëvizja Vetëvendosje ka deklaruar sot se vendimi i KQZ-së për të rinumëruar votat vetëm në 40 për qind të vendvotimeve është i padrejtë.

Sipas Vetëvendosjes zgjedhjet e 12 dhjetorit “nuk ishin as demokratike e as të ndershme dhe rezultatet kanë qenë të bazuara në një mashtrim gjithëpërfshirës, sistematik dhe të organizuar”.

Vetëvendosjes deklaroi se në vend se të iniciohet një hetim mbi votimin e shumëfishtë dhe mbushjen e kutive me vota të parapërgatitura, KQZ-ja po e legjitimon krimin duke e bërë rinumërimin e pjesshëm .

"Ky vendim, si dhe vendimi që të mbahen ri-zgjedhje në vetëm 5 komuna të Kosovës është i pjesshëm, me qëllim që të mbulohen dhe legjitimohen manipulimet në pjesë të tjera të Kosovës", thuhet në reagimin e Vetëvendosjes.

a.k/NOA

KOMENTE