English

Kinë, rritet numri i shtetasve që kryejnë krime financiare, emigrojnë drejt vendeve të tjera

Pekin, 28 dhjetor, NOA-Kinezë të akuzuar për riciklim parash, dhënie huaje ilegale apo mashtrim janë fshehur në vende të tjera, ku mund të jenë duke kryer përsëri të njëjtat aktivitete.

Sipas “Associated Press”, e cila raporto i se pothuajse 600 persona të përshirë në krime financiare si mashtrimi janë larguar nga Kina për t`u fshehur në vende të tjera.

Ky lajm mësohet të jetë dhënë nga një zyrtar i lartë në Pekin, i cili është shprehur se rritja marramendëse ekonomike e Kinës, ka rritur në mënyrë dramatike dhe numrin e krimeve financiare. Kjo sipas po të njëjtit zyrtar vjen edhe prej numrit të lartë të popullsisë.

a.y/NOA
KOMENTE