English

Maqedonia vendoset në krah të Shqipërisë në KiE

E enjte, 20 janar 2011, NOA- Krahas Shqipërisë edhe Maqedonia radhitet pro pafajësisë së Kryeministrit Kosovar Hashim Thaçi.

Deputetja maqedonase, Ermira Mehmeti deklaron se amendamenti zyrtar i Shqipërisë do të përkrahet nga deputetët e parlamentit të Maqedonisë, pasi është vlerësuar si amendament që kontribuon për ndriçimin e akuzave të cilat shprehen nga Dick Marti. Ajo ka theksuar se shteti maqedonas do të vazhdojë konsultimet me dy deputetët maqedonas anëtarë të delegacionit të Maqedonisë në Këshillin e Evropës deri në ditën e votimit, për ti bindur që të votojnë në favor të qëndrimit që do të mbajë Shqipëria. Ndërkaq deputetët maqedonas Aleksandar Nikollovski dhe Igor Ivanovski kanë paralajmëruar se qëndrimin përfundimtar për rezolutën e propozuar nga Dik Marti do ta ndërtojnë në Strasburg.

Gjithsesi kjo është një mbështetje lidhur me akuzat në të cilat ëshët përfolura Hashim Thaçi për trafikim organesh gjatë kohës së luftës.

a.y/NOA

KOMENTE