English

Bode: Shumë kallëzime penale, por pak penalizime

Tiranë, 21 Janar, NOA Update - Eshtë i madh numri i rasteve që akuzohen për korrupsion në administratën tatimore dhe atë doganore, por është mjaft i vogël ai i ndëshkimit nga ana e organeve kompetente të drejtësisë.

Kështu është shprehur gjatë analizës vjetore të institucionit të Prokurorisë së Përgjithshme, ministri i Financave, Ridvan Bode.

Duke folur mbi rolin e organit të akuzës në trajimin e rasteve korruptive në tatime dhe dogana, ai tha se ai duhet të jetë më i madh, për të ndikuar më mirë në ndëshkimin e tyre.

“Në total, gjatë vitit të kaluar, u kryen 180 kallëzime për evazion fiskal”, bëri me dije Bode.

Duke shtuar ndër të tjera se 278 kallëzime penale janë kryer për raste korruptive në administratën doganore.

n.e/NOA

KOMENTE