English

Qeveria dëmshpërblen 380 ish-të dënuar politikë

Tiranë, 9 shkurt, NOA – Qeveria mori sot vendimin për dëmshpërblimin financiar për 380 ish-të dënuarit politikë të regjimit komunist. Vendimi në fjalë përcakton masën e dëmshpërblimit për ish-të dënuarit politikë, të cilët kanë vuajtur dënimin e kryer në burg nga data 30.11.1944 deri më 01.10.1991, si dhe për familjarët e të dënuarve me dënim kapital (të pushkatuar apo të ekzekutuar). Në total, ndaj tyre është caktuar masa e dëmshpërblimit me 1 380 659.354 lekë. n.e/NOA

KOMENTE