English

Alergji: Mallkuar qofsh Pranverë

Venezia, 19 shkurt 2011, NOA- Bashkë me ardhjen e Paranverës dhe polenit të saj të parë, 1 milion Italianë, e gjejnë veten duke luftuar me një alergji të dyfishtë.

Ky fenomen i cili vjen në rritje në Europë, godet plot 8.5 milion persona.

Vuajtje për mbërritjen e polenëve, por njëkohësisht edhe prej alergjive nga frutat dhe perimet.

Kështu është folur në një takim Europian në Venezia. Alergjia e dyfishtë, vjen prej faktit se disa nga proteinat që dalin nga pemët janë të zakonshme për specie të tjera vegjetale.

a.y/NOA

KOMENTE