English

E rrallë: Lind fëmija nga embrioni i ngrirë 11 vite më parë

E diel, 27 shkurt 2011, NOA- Një histori e rrallë është zbuluar në Itali, pasi një fëmijë ka lindur nga një embrion i ngrirë 11 vite më parë.

Fëmija tani është dy vjeç, gëzon shëndet të plotë dhe nuk e di që ka shënuar rekord: është fëmijë që ka lindur nga një embrion u konservuar për 11 vite rresht.

Ky është rasti i parë i shënuar në Itali, pasi në Britaninë e Madhe vitin e kaluar ishte përdorur një embrion i ngrirë 20 vite më parë.

“Konfirmimi për faktin se embrionët e ngrirë mund të mbijetojnë për shumë kohë, është një ngrirje korrekte dhe e padëmshme”, është shprehur përgjegjësi për modulet e infertilittetit, dhe asistente në Universitetin e Bolonjas, Eleoonora Porcu.

a.y/NOA

KOMENTE