English

Stërvitja me SHBA-të, Koreja e Veriut kërcënon atë të Jugut

Kore, 28 shkurt, NOA – Stërvitja e përbashkët e 12 mijë trupave amerikanë dhe 200 mijë ushtarëve të Koresë së Jugut për 11 ditë me radhë, është marrë si një kërcënim i hapur nga ana e Koresë së Veriut.

Për këtë arsye, kjo e fundit ka kërcënuar manovrat, duke deklaruar se do të ushtrohet përgjigjja ndaj çfarëdo emergjence ndaj gadishullit Korean. Koreja Veriore e ka vlerësuar këtë stërvitje të përbashkët si një komplot të rrezikshëm që po përgatitet kundër saj.

n.e/NOA

KOMENTE